2016-05-23 08:09Pressmeddelande

Personalens arbetsmiljö i fokus när Keolis väljer L&T

null

”Vi vill genom detta samarbete göra skillnad för våra medarbetare och förbättra vår arbetsmiljö”, säger Sylvia Elwesköld, Category Manager på Keolis Sverige.

Samarbetet går ut på att L&T tar över all lokalvård och materialhantering för Keolis samtliga depåer och rastlokaler i Sverige, och likställer lokalvården på samtliga platser, med utgångspunkt i höjning av kvaliteten

”Vi är nöjda över att vi lyckades kommunicera vårt erbjudande till Keolis, och att deras val av leverantör grundades på kvalitet, engagemang och affärsmannaskap. Vi tar med stor ödmjukhet emot utmaningen och kommer att visa att vi är en trygg, säker och bra partner för kunder som vill göra skillnad, säger Pontus Monthan, Country Manager för L&T.

Samarbetet börjar den 1 juni 2016 och avtalet löper över tre år och berör samtliga av Keolis trafikområden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Björn Hellquist, Key Account Manager L&T

bjorn.hellquist@l-t.se

Lassila & Tikanoja Service AB (L&T) erbjuder skräddarsydda koncept inom städ och facility service likväl som inom livsmedels -och industrirengöring. Verksamheten återfinns inom bl.a kontorsfastigheter, handel, industri och livsmedelsindustri inom både privat och offentlig sektor.

Med mer än 30 års erfarenhet av servicelösningar bedriver L&T  en rikstäckande verksamhet, och med kontor i Kävlinge, Linköping, Göteborg och Solna där huvudkontoret är beläget. I Sverige sysselsätter L&T runt 600 medarbetare och omsättningen under 2015 utgjorde ca 214 MSEK.

Det finska moderbolaget Lassila & Tikanoja plc som har funnits sedan 1905 specialiserar sig på miljöservice samt stödservice för fastigheter och anläggningar och är en betydande leverantör för träbaserade biobränslen, återvinningsbränslen och sekundära råmaterial. L&T bedriver verksamhet i Finland, Sverige och Ryssland. L&T:s omsättning år 2014 var 640 miljoner euro. Bolaget har runt  8 000 anställda. L&T är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors.

http://www.l-t.se


Om Lassila & Tikanoja Sverige

Lassila & Tikanoja Sverige är ett serviceföretag som har som mål att förverkliga den cirkulära ekonomin i praktiken. Med ansvarsfulla och hållbara facility management tjänster inom både arbetsplatsservice och fastighetsservice förbättrar vi morgondagen för våra kunder inom skolan, vård & omsorg, handel, kontor, logistik och industrin. Vi hjälper till att bevara och öka fastighetens produktivitet och värde, optimerar användningen av råvaror och energi samt förbättrar vardagen på arbetsplatser i hela Sverige. Vårt mål är att ständigt utveckla och hjälpa våra kunder till säkrare, mer produktiv och miljövänligare framtid. http://www.l-t.se