2015-12-15 14:00Nyheter

L&T investerar i medarbetarnas säkerhet

null

Städning av ytor på höga höjder har hittills inneburit hög risk för olyckor och störningar i ordinarie verksamhet, något som L&T som första svenska städföretag tagit på fullaste allvar, Genom investeringen i SpaceVac kan L&T nu erbjuda en produkt som är riskfri, smidig och effektiv. 

Smuts man inte ser är lätt att glömma bort. Det är krångligt, dyrt och stör verksamheten - tills nu. SpaceVac dammsuger med full kapacitet på upp till 16 meter och kan även användas för rengöring av tak och hängrännor utomhus.

"Vi har valt att investera i denna utrustning av två huvudorsaker; dels för att vi ser att behovet av rengöring på t ex ventilationsrör på höga höjder är eftersatt, men framför allt för att undvika olyckor" säger Affärsutvecklingschef Matthias Lindholm.

Det är också viktigt för säkerheten och miljön att kontinuerligt städa bort dammansamlingarna som samlas på rör och annan inredning, eftersom den kan äventyra hygienen i lokaler med livsmedelsrelaterad verksamhet och öka brand- och explosionsrisken.

I miljöer som skolor, förskolor, fritidshem rekommenderar Folkhälsoinstitutet att storstädning av högt belägna ytor genomförs kontinuerligt under året.

För mer information,kontakta:

Matthias Lindholm, Affärsutvecklingschef

matthias.lindholm@l-t.se


Om Lassila & Tikanoja Sverige

Lassila & Tikanoja Sverige är ett serviceföretag som har som mål att förverkliga den cirkulära ekonomin i praktiken. Med ansvarsfulla och hållbara facility management tjänster inom både arbetsplatsservice och fastighetsservice förbättrar vi morgondagen för våra kunder inom skolan, vård & omsorg, handel, kontor, logistik och industrin. Vi hjälper till att bevara och öka fastighetens produktivitet och värde, optimerar användningen av råvaror och energi samt förbättrar vardagen på arbetsplatser i hela Sverige. Vårt mål är att ständigt utveckla och hjälpa våra kunder till säkrare, mer produktiv och miljövänligare framtid. http://www.l-t.se